Open Water Diver

Open Water Diver kursen är starten på din karriär som dykare, du lär dig att hantera din utrustning och får grunderna för hur dykningen fungerar.

Redan vid första kurstillfället varvar vi teori vid EDC, med direkt efterföljande bassängträning i Vattenpalatsets eller under sommaren Parkenbadets bassäng. Vi lär oss att dyka genom att dyka! Så första gången är det badkläder med! Som avslutning gör vi fyra dyk utomhus, antingen i sjön Magsjön eller vid ostkustens Kovik! Sedan är du klar!

Förkravet för att starta din grundkurs är att du har fyllt 10 år och känner dig fullt frisk, någon övre ålder finns inte! Lån av all utrustning ingår i priset på kursen, de flesta köper dock egen ABC utrustning; mask, fenor och snorkel, då det räknas som din personliga utrustning.

Det är viktigt att du hämtar ut ditt kursmaterial innan kursstart, så att du hinner börja läsa och förbereda dig lite innan vi sätter igång med kursen! En grundkurs brukar ta ca. två till fyra veckor att slutföra, men det finns även intensivkurser under sommaren som tar en vecka, för dig som har lite mer bråttom.

Under dyken i bassängen får du bekanta dig med lite olika sorters utrustning, så när du vill köpa din egen känner du till mer om vilken som passar just dig. Bra priser finns i EDCs butik!

Efter kursen får du ett internationellt dykcertifikat från PADI, den största dykorganisationen i världen, certifikatet är ditt på livstid. Det är bara Du som sätter gränsen för vad du vill göra med din dykning! Vi på EDC har stor erfarenhet och kan erbjuda just Dig den inriktning som du vill ha, allt från torrdräktsdykning, djup, nitrox, vrak och is och mycket mycket mera!

Självklart så vill vi på EDC ha dykande dykare, så under dyksäsongen anordnar vi många utfärder till sjöar och kalkbrott i närområdet. Vrakdykning i Stockholms skärgård och helgutflykter till  västkustens Lysekil! Vi brukar även hälsa på i Norge vid minst ett tillfälle och åka på en veckas avslutande dyksemester till Röda Havet under oktober månad.
Vissa år gör vi även lite längre resor som till Maldiverna, Filippinerna för att ta några exempel. Alla är välkomna, nya som gamla dykare, det är ett härligt gäng som håller i utfärderna!

Priset på vår Open Water kurs är 4500:-

Välkommen med din anmälan på telefon 016-18 30 50, 0709 81 31 58 eller mailen info@edc.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.